برای چیدن سفره یـا مـیز ناهار یـا شام بهتر هست تمام وسایلی کـه برای غذا خوردن هر شخص لازم هست روی مـیز چیده شود

مـیزی کـه به شکل زیبا، تزیین قاشق چنگال در بشقاب با رومـیزی تمـیز و چند شاخه گل تزئین شود و کاردها، چنگال ها و لوازم دیگر بـه طرز صحیحی روی آن چیده شوند، نـه فقط اشتهای افرادی را کـه سر آن سفره یـا مـیز غذا مـی خورند بر مـی انگیزد بلکه سبب مـی شود آنـهایی کـه دور آن مـیز به منظور صرف غذا جمع مـی شوند حداکثر سعی خود را به منظور رعایت آداب غذاخوردن بـه کار برند.
چیدن مـیز غذا فنی هست که بهتر هست همـه خانم ها یـا آقایـان آن را بدانند.

برای چیدن سفره یـا مـیز ناهار یـا شام بهتر هست تمام وسایلی کـه برای غذا خوردن هر شخص لازم است روی مـیز چیده شود، درون این بخش آسمونی نکاتی به منظور چیدمان بهتر به منظور شما نوشته ایم:

تعداد و طرز چیدن وسایل غذاخوری به منظور ناهار و شام بستگی بـه دو چیز دارد:

یکی نوع غذا و دیگری رسمـی یـا غیر رسمـی بودن مجلس.

نکاتی به منظور چیدمان مـیز غذاخوری یـا سفره غذا

بشقاب، کارد، چنگال و قاشقی کـه برای هر نفر درون دو طرف بشقاب قرار مـی دهید حتما ۲ که تا ۵/۲ سانتی متر از لبه مـیز فاصله داشته باشد.

 کارد را درون طرف راست بشقاب، طوری قرار دهید کـه لبه تیز آن رو بـه بشقاب واقع شود.

 قاشق را درون همان طرفی کـه کارد هست و در سمت راست آن بگذارید. تزیین قاشق چنگال در بشقاب چنگال را حتما سمت چپ بشقاب گذاشت.

 مواقعی کـه خوردن غذای مورد نظر احتیـاج بـه کارد نداشته باشد، آن را نباید روی مـیز گذاشت و در این صورت چنگال را حتما به طرف راست بشقاب آورد.

 در صورتی کـه چند نوع کارد و چنگال و قاشق مورد احتیـاج باشد، حتما آنـها را بـه ترتیب استفاده و در هر طرف از سمت بـه طرف بشقاب چید. تزیین قاشق چنگال در بشقاب مثلاً اگر غذای اول سوپ است، حتما در سمت راست بشقاب از خارج بـه داخل، اول قاشق سوپخوری را قرار داد، بعد از صرف سوپ، آن را با بشقاب سوپخوری برداشت که تا با غذای بعد، کارد و چنگال بـه کار شود. بـه این ترتیب آخرین غذا یـا وسایلی کـه بلافاصله پهلوی بشقاب قرار دارد صرف مـی شود.

اگر احتیـاج باشد کـه یک یـا چند لیوان به منظور هر نفر روی مـیز گذاشته شود آنـها را حتما در سمت راست، بالای کارد قرار داد. چنانچه بلندی لیوان ها با هم فرق داشته باشد، بهتر هست آنـها را بـه ترتیب بلندی از چپ بـه راست بچینید. درون موقعی کـه آشامـیدنی را درون لیوان مـی ریزید، بیش از سه چهارم آن را پر نکیند که تا به آسانی بدون آنکه چیزی روی مـیز بریزد، بتوانید لیوان را بردارید.

 بشقاب کوچک نان یـا دسر حتما در سمت چپ بشقاب بزرگ و بالای چنگال قرار گیرد و چنانچه بـه جز غذاها کره هم روی مـیز آورده شود، حتما از همان بشقاب نان استفاده کرد.

 اگر مـی خواهید به منظور هر کارد کوچکی به منظور کره بـه نان، جزء وسایل روی مـیز بگذارید، آن را روی بشقاب نان و کره و در کنار آن عمود یـا موازی با کارد یـا چنگال آن شخص بگذارید. درون هر حال دسته کارد را حتما به طرفی قرار دهید ک برداشتن آن با دست بـه آسانی انجام پذیرد.

 بشقاب مخصوص سالاد راباید درون سمت چپ بشقاب قرار دهید و دستمال سفره نیز درون سمت چپ قرار مـی گیرد.

 زیبایی تزئین وسط مـیز غذاخوری بستگی بـه سلیقه شما و سایر وسایل و لوازم موجود دارد. درون هر حال هیچ یک از تزئینات وسط مـیز نباید بـه اندازه ای بلند باشد کـه افراد دور مـیز نتوانند یکدیگر را ببینند.

 برای مـیزهای رسمـی از شمع های سفید و مـیزهای غیر رسمـی از شمع هایی با رنگ های شاد استفاد کنید.

 اگر از شمعدان و یـا شمع سر مـیز غذاخوری استفاده مـی کنید، شمع ها حتما در فاصله ای بالاتر از گل ها بسوزند که تا گلبرگ های گل را نسوزانند. فضایی کـه این وسایل درون وسط مـیز اشغال مـی کنند، نباید بیشتر از یک دوم سطح وسط مـیز باشد؛ زیرا شما به منظور چیدن ظروف و مـیهمان شما بـه فضایی به منظور قرار دستها، درون وسط مـیز بـه فضایی کافی احتیـاج دارد

 سعی کنید همـیشـه روی مـیزی کـه مـی چینید گل هم بگذارید، ظرافت خاصی بـه مـیز شما مـی دهد. شما مـی توانید هر گلی را کـه مـی خواهید و دوست دارید انتخاب کنید، اما حتما توجه کنید کـه رنگ های گل ها با هم ترکیب مناسبی را تشکیل دهد. هماهنگی بین رنگ گل ها و رنگ دستمال سرسفره ها نیز جلوه بیشتری بـه مـیز شام مـی بخشد، بلندی گل ها را بـه گونـه ای تنظیم کنید که تا مـیهمان هایی کـه در دو طرف مـیز قرار گرفته اند بتوانند بـه راحتی باهم بـه گفتگو بنشینند.

 دستمال سفره را بـه زیبایی و دقت که تا بزنید و در بشقاب نان درون سمت چپ یـا درون وسط بشقاب غذاخوری بگذارید. به منظور تزئین نیز مـی توانید از حلقه دستمال سفره استفاده کنید، درون انتخاب رنگ رومـیزی ذوق و سلیقه بـه خرج دهید.

 فراموش نکنید کـه اگر لازم باشد نمک، فلفل و خردل را سرمـیز بگذارید. اما قبل از این کـه بخواهید چیز شیرینی پذیرایی کنید آنـها را از روی مـیز بردارید.

اگر دستورالعمل های خوب و مناسب داشته باشید، هنر سفره آرایی به منظور مـیز شام خیلی راحت تر خواهد شد. چه شامتان خیلی رسمـی باشد یـا معمولی، چند راهبرد اصلی هستند کـه باید حتماً یـاد بگیرید. …

دستورالعمل ها

اول ببینید چه تعداد مـهمان دارید. اگر تعداد بچه ها زیـاد باشد، مـی توانید یک مـیز مخصوص فقط به منظور بچه ها بچینید. اما اگر مـی خواهید کـه بچه ها هم سر همان مـیز اصلی بنشینند، اگر بچه های خیلی کوچک هم درون جمع وجود داشته باشد، حتما از صندلی های مخصوص کودکان استفاده کنید.

تعیین کنید کـه چه تعداد از مـهمانان مـی نشینند. به منظور راحتی بیشتر پدر و مادرها بهتر هست پیش فرزندانشان بنشینند. اگر مـهمان مرد هم باشد، مطابق اصول حتما سمت راست مـیزبان زن بنشیند و اگر مـهمان زن درون بین مـهمانان باشد حتما سمت راست مـیزبان مرد بنشیند. به منظور مـهمانی های بزرگ حتما ببینید چهانی بهتر با هم ارتباط دارند و آنـها را پیش هم بنشانید. خیلی ها دوست دارند مردها و زن ها یکی درمـیان بنشینند اما لازم نیست.

تصمـیم بگیرید کـه مـی خواهید از رومـیزی استفاده کنید یـا خیر. اگر رومـیزیتان سفید و جنس آن لیز باشد لازم هست که زیر آن حتماً چیزی بیندازید کـه روی مـیز لیز نخورد. رومـیزی حتما تقریباً بـه اندازه ۳۰ سانتیمتر از مـیز آویزان باشد. اگر شامتان بوفه است، رومـیزی حتما تا زمـین باشد.

وقتی رومـیزی را تنظیم کردید مـی توانید مـیز را بچینید. با که تا دستمال ها شروع کنید و آنـها را درون وسط جای نشستن هر مـهمان قرار دهید.

چنگال بزرگ را درون سمت چپ دستمال و چنگال کوچک سالاد را درون سمت چپ چاقوی بزرگ قرار دهید.

یک بشقاب مخصوص سالاد درون سمت چپ چاقوها بگذارید. بشقاب غذا وقتی مـهمانان مـی نشسنند نباید روی مـیز باشد.

یک چاقو درون سمت راست دستمال بگذارید طوریکه قسمت برش دهنده آن بـه سمت بشقاب باشد. اگر غذایتان استیک یـا مرغ هست مـی توانید از چاقوی استیک هم استفاده کنید.

اگر سوپ و سالاد هم دارید تعداد قاشق هایی کـه روی مـیز مـی گذارید حتما دو عدد باشد. قاشق کوچک دسرخوری حتما در سمت راست چاقو و قاشق سوپ خوری حتما در سمت راست قاشق دسرخوری باشد. همچنین مـی توانید قاشق دسرخوری را درست موقع سرو دسر روی مـیز بگذارید.

بشقاب نان را با یک چاقوی کره خوری درون فاصله ۵ سانتیمتری بالای چنگالها بگذارید.

لیوان آب را درون فاصله ۵ سانتیمتری بالای چاقوها بگذارید. درون سمت راست این لیوان مـی توانید گیلاس نوشیدنی را قرار دهید.

اگر قهوه یـا چای هم سرو مـی کنید، یک فنجان درون سمت راست همـه این وسائل و یک قاشق چای خوری درون سمت راست فنجان قرار دهید.

نکات و هشدارها

هیچوقت دو نفری را کـه همـیشـه کارشان بـه بحث های طولانی و بد مـی کشد را کنار هم ننشانید

برای تزئین و چیدن گل روی مـیز خوب هست که چند نکته اساسی و مـهم را بـه یـاد داشته باشید

انتخاب گل:

شما مـی توانید هر گلی را کـه مـی خواهید و دوست دارید انتخاب کنید، اما حتما توجه کنید کـه رنگ های گل ها با هم ترکیب مناسبی را تشکیل دهد. هماهنگی بین رنگ گل ها و رنگ دستمال سرسفره ها نیز جلوه بیشتری بـه مـیز شام مـی بخشد، بلندی گل ها را بـه گونـه ای تنظیم کنید که تا مـیهمان هایی کـه در دو طرف مـیز قرار گرفته اند بتوانند بـه راحتی باهم بـه گفتگو بنشینند.

راهنمای آراستن گل سرمـیز:

اسفنج گل آرایی را درست بـه اندازه بشقاب یـا دیسی کـه برای این کار درون نظر گرفته اید ببرید و با نوار چسب ویژه گل آرایی آن را بـه ظرف محکم بچسبانید که تا ثابت بماند، شمع ها را درون وسط ظرف درون اسفنج فرو کنید، گل ها و برگ های سبز را بـه شکل بیضی درون دیس بچینی، که تا امتداد و انتهای بعضی از گل ها و برگ های سبز با سطح روی مـیز مماس باشد، بـه این گل ها آب فراوان دهید تمام این گل ها (گل های فرزیـا، گل داودی، سوسن، مـیموزیـا، آنتوریوم قرمز) خیلی زود تشنـه مـی شوند.

تشریفات چیدن مـیز مـیهمانی رسمـی:

لیوان ها:

لیوان ها را بالای محل قرار گرفتن کارد و معمولاً بـه ترتیبی سرمـیز مـی گذارند کـه به راحتی به منظور نوشیدن درون دسترس باشد. فرانسوی ها لیوان ها را کمـی بیشتر نزدیک بـه وسط قرار مـی دهند، همـیشـه تنگ آب را سر سفره بگذارید و مراقب باشید کـه در سرتا سر مدت صرف غذا آب تنگ پر باشد.

دستمال سفره:

دستمال سفره را بـه زیبایی و دقت که تا بزنید و در بشقاب نان درون سمت چپ یـا درون وسط بشقاب غذاخوری بگذارید. به منظور تزئین نیز مـی توانید از حلقه دستمال سفره استفاده کنید، درون انتخاب رنگ رومـیزی ذوق و سلیقه بـه خرج دهید.

شمع :

برای مـیهمانی شام، مناسب هست و بـه فضای محیط گرمـی بیشتری مـی دهد.

گل:

سعی کنید همـیشـه روی مـیزی کـه مـی چینید گل هم بگذارید، ظرافت خاصی بـه مـیز شما مـی دهد. فراموش نکنید کـه اگر لازم باشد نمک، فلفل و خردل را سرمـیز بگذارید. اما قبل از این کـه بخواهید چیز شیرینی پذیرایی کنید آنـها را از روی مـیز بردارید

در سفره های بیضی شکل ، درون دو سر بیضی از گل استفاده مـی شود. درون سفره های مستطیل شکل، گلها را درون وسط عرض مستطیل قرار مـی دهیم. درون سفره های مربع شکل ، از یک گوشـه آن استفاده مـی کنیم. درون صورت …

در سفره های بیضی شکل ، درون دو سر بیضی از گل استفاده مـی شود. درون سفره های مستطیل شکل، گلها را درون وسط عرض مستطیل قرار مـی دهیم. درون سفره های مربع شکل ، از یک گوشـه آن استفاده مـی کنیم. درون صورت استفاده از گلدان ، حتما حداکثر شاخه های گل ۲۰ سانتی متر باشد.

ابتدا بشقاب پلو خوری کـه بشقاب اصلی هست را روی مـیز مـی گذاریم. سپس بشقاب سوپ خوری را قرار داده ، چنگال و قاشق را درون کنار سفره قرار مـی دهیم، سپس کارد را مـی گذاریم. بشقابهای سالاد خوری را با دستمال سفره درون سمت چپ قرار مـی دهیم.

یک دستمال سفره را بـه صورت نیلوفر درست مـی کنیم، بدین صورت کـه : تزیین قاشق چنگال در بشقاب دستمال سفره را گوشـه دیگر بـه صورت مثلث که تا مـی زنیم (یعنی از هر طرفی کـه چهارگوشـه مـی شود یک که تا مـی زنیم ) مجدداً مثلثهایی را کـه تا زدیم ، بـه رو بر مـی گردانیم. سپس گوشـه های این مثلث را از زیر بیرون مـی کشیم این دستمال سفره بـه شکل گل نیلوفر درون مـی آید. این دستمال سفره را مـی توان درون بیرون از بشقاب یـا درون داخل بشقاب تزئین نمود.

اگر قصد استفاده از شمع را درون سفره دارید، مـی توان دستمالها را درون جائیکه شمع یـا شمعدان هست قرار دهید و به این شکل سفره را تزئین کنید.

لیوان درست راست قرار مـی گیرد، به منظور تزئین آن دستمال کاغذی را پهن مـی کنیم و از وسط آنرا بر مـی داریم و بشکل یک گل داخل لیوان قرار مـی دهیم.

روش دیگر به منظور تزئین دستمال کاغذی : دستمال کاغذی را پلیسه مـی کنیم و از وسط مـی گیریم و داخل لیوان قرار مـی دهیم. دو عدد دستمال کاغذی را درون دو طرف سفره قرار مـی دهیم و شمعدانی را درون داخل آن قرار مـی دهیم.

بنابر این مـی توان با سلیقه های مختلف و رعایت سفره آرایی ، سفره را تزئین نمود

برای چیدمان سفره و مـیز شام مناسب بـه نکات زیر توجه کنید

۱- ببینید چه تعداد مـهمان دارید. اگر تعداد بچه ها زیـاد باشد، مـی توانید یک مـیز مخصوص فقط به منظور بچه ها بچینید. اما اگر مـی خواهید کـه بچه ها هم سر همان مـیز اصلی بنشینند، اگر بچه های خیلی کوچک هم درون جمع وجود داشته باشد، حتما از صندلی های مخصوص کودکان استفاده کنید

۲-تعیین کنید کـه چه تعداد از مـهمانان مـی نشینند. به منظور راحتی بیشتر پدر و مادرها بهتر هست پیش فرزندانشان بنشینند. اگر مـهمان مرد هم باشد، مطابق اصول حتما سمت راست مـیزبان زن بنشیند و اگر مـهمان زن درون بین مـهمانان باشد حتما سمت راست مـیزبان مرد بنشیند. به منظور مـهمانی های بزرگ حتما ببینید چهانی بهتر با هم ارتباط دارند و آنـها را پیش هم بنشانید. خیلی ها دوست دارند مردها و زن ها یکی درمـیان بنشینند اما لازم نیست.

۳-تصمـیم بگیرید کـه مـی خواهید از رومـیزی استفاده کنید یـا خیر. اگر رومـیزیتان سفید و جنس آن لیز باشد لازم هست که زیر آن حتماً چیزی بیندازید کـه روی مـیز لیز نخورد. رومـیزی حتما تقریباً بـه اندازه ۳۰ سانتیمتر از مـیز آویزان باشد. اگر شامتان بوفه است، رومـیزی حتما تا زمـین باشد.

۴-وقتی رومـیزی را تنظیم کردید مـی توانید مـیز را بچینید. با که تا دستمال ها شروع کنید و آنـها را درون وسط جای نشستن هر مـهمان قرار دهید.

۵-چنگال بزرگ را درون سمت چپ دستمال و چنگال کوچک سالاد را درون سمت چپ چاقوی بزرگ قرار دهید.

۶-یک بشقاب مخصوص سالاد درون سمت چپ چاقوها بگذارید. بشقاب غذا وقتی مـهمانان مـی نشسنند نباید روی مـیز باشد.

۷-یک چاقو درون سمت راست دستمال بگذارید طوریکه قسمت برش دهنده آن بـه سمت بشقاب باشد. اگر غذایتان استیک یـا مرغ هست مـی توانید از چاقوی استیک هم استفاده کن

۸-اگر سوپ و سالاد هم دارید تعداد قاشق هایی کـه روی مـیز مـی گذارید حتما دو عدد باشد. قاشق کوچک دسرخوری حتما در سمت راست چاقو و قاشق سوپ خوری حتما در سمت راست قاشق دسرخوری باشد. همچنین مـی توانید قاشق دسرخوری را درست موقع سرو دسر روی مـیز بگذارید.

۹-بشقاب نان را با یک چاقوی کره خوری درون فاصله ۵ سانتیمتری بالای چنگالها بگذارید.

۱۰-لیوان آب را درون فاصله ۵ سانتیمتری بالای چاقوها بگذارید. درون سمت راست این لیوان مـی توانید گیلاس نوشیدنی را قرار دهید.

۱۱-اگر قهوه یـا چای هم سرو مـی کنید، یک فنجان درون سمت راست همـه این وسائل و یک قاشق چای خوری درون سمت راست فنجان قرار دهید

تنـها با بـه کار بستن دو مورد بسیـار ساده مـی توانید چیدمان بسیـار خوبی را به منظور مـیز غذا ارائه دهید.

این نکات را به منظور هر چیدمان درون نظر بگیرید:

چیدمان حتما از تمام جهات زیبا بـه نظر برسد.

پس مـیز را طوری بچینید که تا مـیهمانان درون هر کجای مـیز کـه نشسته اند زیبایی آن را درک کنند.

ارتفاع چیدمان حتما حدود ۱۲/۵سانتی متر باشد که تا مـیهمانان بـه راحتی یکدیگر را ببینند.

از شمع های معطر با عطر زیـاد درون مـیز غذا استفاده نکنید زیرا رایحه آن با رایحه غذا ترکیب شده و ممکن هست بوی خوشایندی را ایجاد نکند.

شمع های سفید مخروطی شکل تقریباً با همـه چیز سازگاری داشته و برای مـیز غذا بسیـار مناسب است.

شمعدان های سفید و یـا کریستال با همـه چیز سازگاری دارد و بسیـار مناسب بـه نظر مـی رسد.

سادگی

یک طرح بسیـار ساده را درون نظر بگیرید و سپس وسایل مورد نظر را به منظور آن چیدمان تهیـه کنید. لازم نیست حتماً از گل های گران قیمت استفاده کنید بلکه گل های ساده تر با ترکیب رنگ مناسب، زیباتر و جذاب تر خواهند بود.

برای مثال سه نمونـه را درون زیر بیـان مـی کنیم.

نمونـه اول:

استفاده از گل های سفید بـه همراه کمـی شاخ و برگ بسیـار چشمگیر خواهد بود.

قراردو شمع درون کناره های آن مـیز را بسیـار مجلل خواهد کرد.

نمونـه دوم:

برای این چیدمان بـه گل رز و تعدادی دستمال سفره همرنگ آن نیـاز است. به منظور این ترکیب اصلاً بـه شاخ و برگ نیـازی نیست.

نمونـه سوم:

این نمونـه ها به منظور مواقعی مناسب هست که فرصت کمـی درون اختیـار است.

در این نمونـه ها اصلاً گل بـه کار نرفته است. چیدمان اول رسمـی تر است. درون حالی کـه چیدمان دوم بسیـار جذاب است.

+++++++++++

+++++++++++

+++++++++++




[نمونـه هایی از تزیین و چیدمان سفره نـهار و شام تزیین قاشق چنگال در بشقاب]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Wed, 18 Jul 2018 11:10:00 +0000